Refernet-Hungary Facebook

  Az Európai Szakképzés-fejlesztő Központ (Cedefop) egész életen át tartó pályaorientációs és  életpálya-fejlesztési hálózata, a  CareersNet,  2018. június 7-8. között Thessalonikibe találkozót szervez.  Körülbelül negyvenen vesznek majd részt az eseményen, a hálózat legfontosabb nemzeti szakértői, valamint európai szinten elismert egész életen át tartó pályaorientációs szakpolitikai szakértők.  A találkozó első napján a hálózat tevékenységének módszertani és stratégiai kérdései kerülnek napirendre.  A második napon tematikus workshopok keretében az EU-s tagállamok által támogatott hatékony életpálya-fejlesztés legfontosabb kérdéseit beszélik meg.

  Megvitatásra kerülő kérdések:

  •  a hálózat tevékenységének prioritásai,
  •  az egész életen át tartó pályaorientációs rendszer tudásbázisának kidolgozása,
  •   az egész életen át tartó nemzeti pályaorientációs rendszer értékelése,
  •   a rendszer fejlesztésének összekapcsolása a nemzeti és EU-s prioritásokkal,
  •   a pályaorientáció tanulási kontextusba helyezése, vállalkozások és közösségek.

  További információt a következő linkre kattintva lehet elérni: CareersNet meeting

   

  A 2017-es WorldSkills  szakmák világversenyére 59 nemzeti csapat részvételével Abu Dhabiban került sor október 15 és 19. között. 51 szakmai csoportban mérethették össze tudásukat a jelentkezők,  olyan változatás szakmákban mint,  szakács, mechatronika  vagy  kőműves.

  A szakmák világversenyéhez most először egy különálló konferencia is kapcsolódott, amelynek célja, hogy összegyűjtse a készségekkel foglalkozó szervezeteket, és lehetőséget teremtsen  egy nemzetközi párbeszéd elindulásához. Az Európai Szakképzés-fejlesztési Központ (Cedefop) közösen az Európai Bizottsággal és az Európai Képzési Alapítvánnyal (ETF) 3 tematikus szekció szervezésével járult hozzá a „Készségek és életpálya modellek határok nélkül”  témakörben megrendezett konferenciához.

  ReferNet éves plenáris találkozó 2017

  ReferNet – a szakképzés európai információs és szakértői hálózata

  Ebben az évben a 15. ReferNet éves plenáris találkozót  2017. november 29-30. között, a Cedefop székhelyén, Thesszalonikiben tartják.  A találkozón a 2016-2019-es időszakra  Partnerségi Keret-megállapodást  kötött  30 partner, illetve a ReferNet nemzeti képviselői fognak részt venni. 

  A találkozó napirendjén a legfrissebb szakképzés-politikai eredmények megosztása, a 2018. évi munkaterv megvitatása, a szakképzés-politikai jelentés, szakképzési  országjelentés, a szakképzéssel kapcsolatos közvélemény-kutatás nemzeti szintű  eredményei validálásának céljával és folyamatával kapcsolatos tapasztalatok megosztása, szakképzési  és felnőttoktatási valamint – képzési terminológia, a szakképzéssel és felnőttképzéssel kapcsolatos  információ disszeminációjának optimalizálása, és számos egyéb témakör fog szerepelni.  Változatos együttműködési modelleket fognak használni a  találkozón, úgy mint  az EU-s szakképzés-politikával kapcsolatos tudásmegosztás, szakértői értékelés, gyakorlati műhelyek és közös gondolkodás.

  Az éves találkozó lehetőséget teremt a partnerek számára, hogy az együttműködés és kommunikáció új csatornáit hozzák létre. 

  Az esemény a 2017. évi Európai Szakképzési Hét része, amelynek megrendezésében a Cedefop partnerként vesz részt.   

  További információt a következő linkre kattintva lehet elérni: ReferNet annual Plenary meeting 2017

  1. oldal / 2

  Események

  Március 2019
  V H K Sz Cs P Szo
  1 2
  3 4 5 6 7 8 9
  10 11 12 13 14 15 16
  17 18 19 20 21 22 23
  24 25 26 27 28 29 30
  31
  VET in EuropeVET National News VET Bibliographic Database Skills Panorama

  Cedefop - Newsletters

  H-1089 Kálvária tér 7
  Budapest, Magyarország

  Telefon: (+36 1) 477-5600

  Email:  gomorineoj@nive.hu

  © 2016 ReferNet Magyarország