Refernet-Hungary Facebook

  ReferNet - a szakképzés európai információs és szakértői hálózata

  Feladata a szakképzés témaköréhez kapcsolódó információk gyűjtése, elemzése és terjesztése

  Információt nyújt a tagországokban zajló szakképzés-politikai és kutatási fejleményekről

  Információval szolgál a szak- és felnőttképzéssel kapcsolatos hírekről, rendezvényekről.

  Legfrissebb hírek

  • ReferNet - nemzetközi konferencia Magyarországon

   2018. május 15-16. között a Cedefop — Európai Szakképzés-fejlesztési Központ — ReferNet hálózata, valamint annak magyarországi partnere a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) először szervezte meg Budapesten a ReferNet regionális találkozóját.

   A ReferNet a szakképzés témaköréhez kapcsolódó információk gyűjtésének, elemzésének és terjesztésének strukturált és decentralizált európai hálózata. Célja, hogy az Európai Unió tagországainak szakképzési rendszerei, a tagállamokban zajló fejlesztések és az alkalmazott szakpolitikák összehasonlításával információkat gyűjtsön és biztosítson. A Cedefop az Európai Unió háttérintézményeként az Európai Bizottság részére készít beszámolót a ReferNet hálózat közreműködésével a magyarországi szakképzés helyzetéről.

    
  • Cedefop fotópályázat – immáron harmadik alkalommal!

   A szakképzésben tanuló diákok figyelmébe szeretnénk ajánlani ezt a fotópályázatot, amelyre csapatokban lehet nevezni az Európai Unió minden országából, továbbá Norvégiából és Izlandról is. Az érdeklődőket arra kérik, hogy  szakképzési tapasztalatukat a beküldött fényképekkel mutassák be, így máris azon esélyesek között lehetnek, akik egy utat nyernek Bécsbe az Európai Szakképzési Hétre vagy a Thesszaloniki Nemzetközi Filmfesztiválra 2018 novemberében.

   A szakképzés kiválóságának előmozdítása érdekében az Európai Unióban (valamint Norvégiában és Izlandon), a Cedefop már a harmadik egymást követő évben hirdeti meg a fotópályázatát, a #CedefopPhotoAward-ot. A 2018-as verseny témája a tanulók tapasztalatainak előtérbe helyezése, érkezzenek akár az iskolarendszerű szakképzésből, akár a szakmai továbbképzésben vegyenek részt.

   A pályázaton legfeljebb 4 személyes csapatok vehetnek részt, és egy eredeti fényképes történetet kell készíteniük, amelyet egy rövid, legfeljebb 100 szóból álló narratívával egészíthetnek ki, bemutatva a munkájuk mögött álló koncepciójukat. Az egyéni jelentkezések nem fogadhatók el.

   Három díjat lehet nyerni.  Az első és a második díj nyertesei Bécsbe utazhatnak, ahol munkájukat a 2018. november 8-án megrendezésre kerülő gálavacsorán és november 9-én, az Európai Szakképzési Hét díjátadó ünnepségén mutatják be. A harmadik díj nyertesei november 1-én Görögországba utazhatnak a Thesszaloniki Nemzetközi Filmfesztivál megnyitójára. A nyertesek utazási és szállásköltségeit a Cedefop és az Európai Bizottság fedezi. Ezen túl a Cedefop kiállítja a nyertesek és a második helyezettek fényképeit mindkét városban.

   A jelentkezéseket  2018. július 15-én 23:59 óráig fogadják a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, ahová az  angol nyelvű jelentkezési lapokat kell elküldeni. A jelentkezési lap és a versenyszabályzat magyar nyelvű fordítását az alábbi linken lehet elérni:

   Jelentkezési lap

   Versenyszabályzat

   Kövessen minket és legyen naprakész a közösségi média segítségével az Instagram-on, a Facebook-on, a Twitter-en és a  Youtube-on.

    

    
  • Felsorolta a helyettes államtitkár, mitől remélik a szakképzés javulását

   A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerint a szakképzésnek a valós gazdasági igényeket kell szolgálnia. 

   Pölöskei Gáborné pénteken Debrecenben, a digitális szakképzési konferencián Az ipar és az oktatás együttműködése a digitalizálódó szakképzésben címmel tartott nyitóelőadásában azt mondta: Magyarország az ipar 4.0 stratégiával megalapozta az összehangolt tervezés lehetőségét a képzés területén is. "Ami kihívás a gazdaság számára, egyre inkább kihívás az oktatás számára is: képzett munkaerőre van szükség" - tette hozzá a helyettes államtitkár.

   További információt a következő linken lehet elérni: eduline

    

    

    

  H-1089 Kálvária tér 7
  Budapest, Magyarország

  Telefon: (+36 1) 477-5600

  Email:  gomorineoj@nive.hu

  © 2016 ReferNet Magyarország